Mission: Deep Sea

Poměrně příjemná hra neakčního námětu, v níž budete v roli mořské želvy zachraňovat moře.

Tato nová hra určená pro iPhony a iPody je situována do skutečně neobvyklých kulis – podmořského prostředí. Ačkoliv je i v této sféře občas k vidění nějaká ta hra, obvykle se jedná o akční záležitosti, výjimečně jde o nějakou tu adventurku (EcoQuesty od Sierry) nebo RPG (to ale opravdu jednou za uherský rok).

V Mission: Deep Sea se vám ale do rukou dostane skutečně neobvyklý hrdina – obyčejná želva. Motiv je přísně moderní – s želvou tentokrát budete proplouvat mezi jinými podmořskými živočichy, rostlinami i stavbami a přitom všem se budete snažit najít v oceánu jaderný odpad a označit jej k pozdějšímu vyzvednutí. Ovládání je velice jednoduché – zkrátka za pomoci prstů pomáháte želvě máchat tu levou a tu zase pravou nohou a tak ji navigujete v 3D prostředí.

Svět pod mořem je zhotoven opravdu perfektně a líbivě, musíme vás ale varovat, že hra je spíše o tom užívat si okolí s kapkou navigace k tomu, rozhodně nejde o nic pro přehnaně akční povahy. Neříkáme, že není zábavné proplavat si opuštěný vrak nebo různé zahrady, ale je to na druhou stranu prakticky vše, co hra nabízí. Další výzva zde spočívá v online soutěži, kde se dá zápasit s jinými o titul úspěšnějšího hledače. Hra přijde zájemce na 2,23 EUR.

Mission-Deep-Sea-1

Mission-Deep-Sea-2

Mission-Deep-Sea-3

Mission-Deep-Sea-5