Meltdown – Radioactive Platformer

Má někdo zájem zachránit atomovou elektrárnu před výbuchem? Pokud ano, určitě si nenechte ujít dnešní recenzi.

Pokud jde o hru Meltdown – Radioactive Platformer, tak v ní je hlavní postavou bezpečnostní robot Emgee, který je ovládán hráčem a tedy vámi. A proč se vlastně rozhodli autoři obsadit robota? Naše hypotéza je prostá – Emgee se vyskytuje prakticky výhradně uvnitř vnitřních okruhů reaktoru a jiných podobně příjemných míst, což by běžný člověk nemusel dlouho ustát.

Emgee si tedy zkrátka jen tak žije ve své elektrárně, stěhuje si radioaktivní odpad a zkrátka se stará o slušný chod, ale i přes všechnu snahu se věk zrezivělých trubek nezapře a vše začíná pomalu být čím dál tím více nebezpečnější. Dnešní den začíná pro Emgee mimořádně mizerně – všech 5 jader najednou je ohrožených výpadkem chladicího systému. A žádné chlazení = 5 x VELMI velký výbuch + 1 Emgee na milion kousků.

Cílem hráče je tedy navigovat Emgeeho po útrobách obřích prostor elektrárny (je tu celkem 100 levelů) a o věc se postarat. Robot může skákat či používat jetpack. Aby nám to tvůrci kapku usnadnili, rozhodli se, že bude vždy stačit odstavit právě 2 reaktory z 5. Na druhou stránku, situaci nám budou znepříjemňovat radioaktivní gremlinové a jiná havěť. Hra je solidně ozvučena i ohudebněna a i když je to jen arkáda, nedá se říct, že by nebyla zábavná. Každopádně rozhodnutí, zda do ní investovat 0,73 EUR za registraci, již necháme na vás…

02Meltdown

03Meltdown

04Meltdown

05Meltdown